Social Icons

Pages

Sunday, April 5, 2009

KONSERT KE-4


*kredit to klubkidd
KU MILIK MU....
HEEHHEHEHE.....
KU MILIK MU JUAA...

ERM..UR THE BEST DEAR...
DO THE BEST AGAIN...HEHEHEHE..
MISS YOU SO MUCH..HUHUHHUH..
APE2 PUN LAYANNNNNN VIDEO BAWH NI...SIDI – Ku Milikmu

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Keberanian Sidi menerima cabaran membawakan lagu secara unplugged sangat mengejutkan. Lagu Ku Milikmu merupakan lagu Siti yang pernah dipelbagaikan genrenya. Oleh itu apabila sewaktu latihan Sidi diberikan genre asal lagu itu sesuatu yang tiada perbezaan. Jika lagu itu diberikan genre berbeza bersesuaian dengan gaya Sidi, pasti persembahannya berbeza dan mungkin lebih baik. Saya mahu melihat peningkatan besar dari aspek vokal dan juga seni persembahan pentas yang masih kurang pada Sidi.

*credit to:sultanmuzaffar
Sidi (Ku Milikmu)
Kalau Sidi hanya menyanyi secara duduk dari awal sampai akhir mungkin lagi bagus. Pergerakan Sidi sangat janggal bila dia bangun dan bergerak. One thing yang I pelik, selalunya versi unplugged nih orang buat untuk penyanyi yang ada vokal yang cukup bagus kerana bila kita strip kan lagu menjadi bare macam tuh sekali, vokal adalah yang akan ke hadapan. Kelemahan vokal akan lebih ketara bila muzik iringan terlalu minimum.

Badrul's weekly word: "Flourescent" - Adalah sejenis warna yang digunakan untuk mengawal lalu lintas atau jika anda menaiki motor pada malam berlangsungnya Earth Hour.

6-Apr-2009 | Oleh: Badrul Hashim

0 LuaHan Hati Mereka:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Assalamualaikum.

Kepada semua peminat-peminat SIDI dan juga penyokong-penyokong SIDI FC, saya ingin mengucapkan selamat datang ke blog SIDI FC dan juga ke dalam keluarga SIDI FC. Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda semua yang setia menyokong SIDI FC dan juga kerjaya beliau mengharungi hari-hari beliau sebagai seorang seniman.

Di sini saya ingin memberitahu kepada semua bahawa SIDI FC sedang mencorak satu bentuk komuniti agar semua ahli-ahli akan dapat mengeratkan lagi silaturahim sesama kita. Justeru itu kami sedang menyusun beberapa rancangan mengadakan aktiviti-aktiviti sosial dan rekreasi khas buat semua penyokong-penyokong SIDI FC.

Saya juga amat mengalu-alukan idea-idea mahupun cadangan dari semua agar dapat kami simpulkan bagi memenuhi kepuasan semua pihak. Di harap dengan adanya cadangan-cadangan dari anda semua dapat mengukuhkan lagi SIDI FC ini.

Akhir kata dari saya, semoga SIDI FC akan menjadi pemangkin kepada kejayaan beliau sendiri sebagai seorang anak seni di negara ini disamping dapat mencorakkan lagi industri muzik di tanah air.

Wassalam.

President SIDI FC

P/S: KAMI AMAT MENGALU-ALUKAN KEPADA SEMUA UNTUK MENGHANTARKAN EMAIL RASMI KEPADA -
sidi.af7fc@yahoo.com UNTUK MENG'EMAIL'KAN BUTIRAN-BUTIRAN ANDA [NAMA,ALAMAT,NO-TEL,DAN TARIKH LAHIR,] AGAR MUDAH KAMI MENGHUBUNGI SEKIRANYA TERDAPAT SEBARANG AKTIVITI KEPADA YANG BERMINAT..tHANk U..