Social Icons

Pages

Sunday, March 22, 2009

KONSERT KE-DUA [21-MAR-2009]

Sidi (Selamat Ulangtahun Sayang (SUTS)/Kokoo)
Suara Sidi ada 'ketebalan' dan sedap untuk lagu balad seperti SUTS. perbezaan suara Sidi dan penyanyi asal makes this song sounded really good coming from him. Tapi lagu kedua memang tak sesuai langsung. Not just for his vocal but for his personality. Langsung tak sesuai! I nak cakap sikit to those people yang pilihkan lagu untuk para pelajar. Kalau nak bagi variety atau nak uji sekali pun, pleaselah pilih yang sesuai dengan pelajar. Banyak cara yang boleh dibuat even kalau nak bagi lagu Kokoo for Sidi. You can at least change the arrangement to suit his vocal ability and his personality. Aparah. Kesian kat Sidi yang nampak langsung tak kena atas stage dengan 2nd song.

22-Mar-2009 | Oleh: Badrul Hashim
(murai.com.my)Ketujuh, kita punyai Sidi. Medley beliau SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG/KUKOO. He looked better than last week! Delivery masih boleh diperbaiki. Lagu Kukoo nampaknya a bit tough untuk Sidi keep up the tempo. And he should NOT have tried to scat! Scatting, yang lebih complicated dari adlibbing, dilahirkan dari dunia Jazz berdekad-dekad yang lalu.

22-Mar-2009 | Oleh: Kudsia Kahar(murai.com.my)
SIDI
Selamat Ulang Tahun/Kukoo
Rating : **
While Sidi cam bebudak lain ada improvement, dia lebih jauh tertinggal. Tatau la kalao dia bagi spuluh tiang bagi bebudak lain can sikit sebelom nak pintas, but I think at this point, his improvement walau ada, yang paling slow berbanding saingan lain kat dalam Akademi.
He did better in the start despite having a brush with tempo issues.
Given that Kukoo was a tough song, I think he so underperformed and has so many issues with his performance.
But since dia tetap ada improvement, let's hope it gets better next week.

-klubbkidd-Sunday, March 22, 2009

-----------------------------------------------------------------------------------------------
adoyai...
bestnye lagu selamat ulang tahun sayang...
(mujur bukan utk me..)..
hehehhee..
kalau tk msti menangis..


adoyai...
lagu kukoo..
best..
comelnya abang sidi menari..
heheeh...
tak kira le ape komen pngkritik..
we olwez love u..
caiyok..
caiyok...

2 comments:

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

Assalamualaikum.

Kepada semua peminat-peminat SIDI dan juga penyokong-penyokong SIDI FC, saya ingin mengucapkan selamat datang ke blog SIDI FC dan juga ke dalam keluarga SIDI FC. Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada anda semua yang setia menyokong SIDI FC dan juga kerjaya beliau mengharungi hari-hari beliau sebagai seorang seniman.

Di sini saya ingin memberitahu kepada semua bahawa SIDI FC sedang mencorak satu bentuk komuniti agar semua ahli-ahli akan dapat mengeratkan lagi silaturahim sesama kita. Justeru itu kami sedang menyusun beberapa rancangan mengadakan aktiviti-aktiviti sosial dan rekreasi khas buat semua penyokong-penyokong SIDI FC.

Saya juga amat mengalu-alukan idea-idea mahupun cadangan dari semua agar dapat kami simpulkan bagi memenuhi kepuasan semua pihak. Di harap dengan adanya cadangan-cadangan dari anda semua dapat mengukuhkan lagi SIDI FC ini.

Akhir kata dari saya, semoga SIDI FC akan menjadi pemangkin kepada kejayaan beliau sendiri sebagai seorang anak seni di negara ini disamping dapat mencorakkan lagi industri muzik di tanah air.

Wassalam.

President SIDI FC

P/S: KAMI AMAT MENGALU-ALUKAN KEPADA SEMUA UNTUK MENGHANTARKAN EMAIL RASMI KEPADA -
sidi.af7fc@yahoo.com UNTUK MENG'EMAIL'KAN BUTIRAN-BUTIRAN ANDA [NAMA,ALAMAT,NO-TEL,DAN TARIKH LAHIR,] AGAR MUDAH KAMI MENGHUBUNGI SEKIRANYA TERDAPAT SEBARANG AKTIVITI KEPADA YANG BERMINAT..tHANk U..